汉语水平考试中心

Ruiqing Språkläger 2015

(Xu Yuan20150510) Efter en lång vinter kommer äntligen vår. Vårutflykt är så populärt i Sverige, alla gillar att gå ut i naturen och känna dofterna för att återhämta livskrafterna under vårsäsongen. RuiQing anordnade för första gången för sina elever ett tvådagars språkläger till vackra Blidö i Stockholms skärgård.    En del av eleverna som deltog har kinesiska som andra språk och andra har det som modersmål. Några lärare var mycket lyckligt lottade att leda eleverna att delta i dessa våraktiviteter.
0U1194508-7
Äntligen hade den 1:a maj kommit! Tidigt på morgonen hade rektor Wang välkomnat alla eleverna vid ankomsten till Centralstationen. Alla deltagare hade kommit i tid och var laddade. Efter att ha lastat alla väskor körde en stor turistbuss oss mot Blidö. På vägen pratade våra glada barn med varandra oavbrutet i  bilen. Tyvärr var det dåligt väder, himlen hade tjocka moln. Väderleksrapporten sa att det skulle komma att regna i två dagar. Men – vem bryr sig! Vi var väl förberedda mentalt. Det är så vacker natur på vägen till Blidö. Det mest spännande upplevelsen på vägen var att vi satt kvar i bussen när färjan tog oss över sjön två gånger.
0U1194027-3
En och en halv timme senare kom vi fram till ett vandrarhem på Blidö. Blidö är en vacker plats för turister på sommaren. Den är omgiven av vatten och natur. Ön har också många villor och sommarstugor. Det är tydligt att Blidö lockar turister till denna vackra miljö. Till vår förvåning, blev det bra väder på ön, blå himmel, solen tittade ut ur molnen samtidigt som det regnade i stan, temperaturen var behaglig passande alla typer av utomhusaktiviteter. Efter avlastningen av våra väskor, blev vi tilldelade rum. Alla eleverna lärde först känna varandra och sedan tog olika aktiviteter vid.

Det serverades en god lunch och redan klockan 13:30 var det dags för utomhusmålning. Huang Laoshi var vår mycket duktiga konstlärare. Att kunna måla det vackra landskapet så väl som hon kunde, ansåg vi alla var mycket svårt! De flesta eleverna här hade aldrig målat tidigare. Många vågade inte alls att sätta penseln mot papperet. Huang Laoshi förklarade tålmodigt alla steg hur bilden skulle konstrueras och hur man började med linjer, sen färglade med kritor och slutligen förtrollades bilderna med akvarellpennor. Vi hade alla blivit uppmuntrade att gå vidare och följa hennes vägledning. Alla började att måla sin egen målning. Då blev himlen blå och solen tittade ut. Det var tur för oss för våra målningar fick vackrare färger.

0U119C08-5

Yoga-passet var också en spännande del av utflykten, vår professionella yogalärare Li Laoshi ledde oss genom två yogapass. Det var första gången för många av oss att testa. Vi var både nyfikna och tveksamma om vi skulle klara av det, men alla kämpade mycket hårt. Li Laoshi berättade att Yoga är mycket hälsosamt och kan hjälpa oss att förbättra hållning, korrigera ryggproblem, särskilt för dem som sitter mycket inomhus framför en dator och saknar träning. Alla blev imponerade av Li Laoshis fantastiska sätt att leda yoga. Efter två yoga-pass kände vi oss starkare.
Sedan var det dags att sjunga kinesiska sånger. Huang Laoshi spelade dragspel för att ackompanjera alla. Alla sjöng vackert, oavsett om de hört sångerna förut eller inte.

Språkläger på Blidö ute i Skärgården五一春游 12Språkläger på Blidö ute i Skärgården五一春游 4
Vi har även gjort andra aktiviteter. Chen Laoshi, Pan Laoshi, Liu Laoshi och jag ledde alla elever att hoppa hopp-rep, spela bordtennis och kortlekar, kasta frisbee, spela ballong.spel och ta promenader med mera. Det var mycket högt och intensivt tempo hela tiden. Jag passade på att dra nytta av allas glada stämning genom att intervjua några elever. De sa att denna resa verkligen hade överträffat deras förväntningar. De hade redan börjat längta efter att komma tillbaka nästa år. Tiden går fort när man har roligt. Denna tvådagars-utflykt avslutades med mycket skratt.

(fotograf Huang Sisi, översatt av Chen Yankang)

你可能也会喜欢: