汉语水平考试中心

Ruiqing-elever etta i nationella kinesiska tävlingen

Söndagen den 10 april 2011 hölls den nationella deltävlingen i den internationella tävlingen Chinese Bridge på Stockholms Universitet. Två elever från Ruiqing Kinaskolan tog hem topplaceringen.

Fredrika Wessman och EmmaLin Fredmark tillsammans med sin lagkamrat kom på första plats.

Fredrika går sitt sista år på gymnasium och EmmaLin läser natur i sitt andra år på gymnasium. Båda läser kinesiska på vår lördagsskola sedan många år tillbaka. Eleverna vann både juryn och publikens hjärtan med sina utmärkta prestationer – en mycket svår kinesisk pjäs “Mulan Återvände från ett 12 årigt krig”. Många lärare på Ruiqing har varit med och tränat eleverna inför den stora tävlingen! De har bidragit mycket till elevernas fina prestationer från framtagning av manus, uttalsövning till scen rekvisita. Låt oss hoppas att de åker vidare till Chongqing i oktober för att tävla internationellt för landslag.

130225NH-0

15 lag från 18 gymnasier i hela Sverige med sammanlagt 45 elever deltog i tävlingen。Tävlingen var uppdelad i två moment. Dels en presentation av ”hur roligt det är att läsa kinesiska”, och dels en uppvisning av en kinesisk kulturart, till exempel en pjas, sång eller uppläsning av dikt. Förstapristagarna fick ett statligt stipendium för ett års heltids universitetsstudier i Kina. Båda två elever planerar att åka till Kina hösten 2012 med stipendiet.

Bakom tävlingen står The Office of Chinese Language Council International in Beijing. Som arrangörer i Sverige samarbetar Konfucius Institutet på Stockholms Universitet och den Kinesiska ambassaden.

你可能也会喜欢: