汉语水平考试中心

Vi har firat vår femte månfestival tillsammans lördagen den 6 oktober.

中秋节(pinyin zhōng qiū jié) (Månfestivalen) är den andra viktigaste högtiden i Kina enligt traditioner. Den infaller på den femtonde dagen i den åttonde månaden enligt den kinesiska kalendern (vanligen i slutet av september), därför kallas det även för midhöstfestivalen. Fullmånen då sägs vara allra rundaste, störst och klarast på året.

Festivalen ska symbolisera slutet på skördetiden och början på det mörka halvåret, men framförallt en familjehögtid där fullmånen symboliserar familjens återförening och sammanhållning.

Traditionellt sätt att fira festivalen med är att alla familjemedlemmar samlas till middagen, titta på månen och äta månkakor tillsammans.

För att fira den stora festen höll våra elever klassfester istället. Alla tog med sig frukt, bakelser och samlades under sista halva timmen i var sitt klassrum. Lärarna berättade historier och legenden bakom festivalens uppkomst. En del elever berättade hur de firade månfestivalen även hemma med sina föräldrar. De åt middag och tittade på sepcial månfestivalsprogram i Kina. En del elever gick på bio med familjerna och åt månkakor. Stämningen var väldigt trevlig i hela skolan lördagen den 6 oktober.

Ruiqings samtliga personal önskar alla elever en fortsatt bra termin.

你可能也会喜欢: