汉语水平考试中心

Vem kan skriva vackraste tecken

(Wenqiong 2017-05-14)
Kinesiska tecken, ett av de mest grundläggande elementen, är ett av kinesiska kulturarv. Eleverna får mycket inlevelser genom att lära sig skriva från enkla tecken till svårare tecken. För att förbättra elevernas teknik i skrivandet hölls för första gången i skolan en ny och kreativ aktivitet – ” Vem kan skriva vackraste tecken”, vilket har lockat över 120 elever att delta. Sex stycken första pristagare, elva andra pristagare och femton tredje pristagare har trätt fram bland många fina bidrag inlämnade. Det är särskilt roligt att nämna att många elever i yngsta barngruppen har också aktivt deltagit i tävlingen.
image
Förta pristagare nr 1:

image

Zhang Yi, femton år gammal, är en mycket duktig elev. Hennes mamma berömde henne med: “Min dotter är ett väldigt målmedvetet barn. Hon är alltid glad över att kunna hjälpa andra människor. Hon gillar att läsa och teckna. Hon tänker först innan hon agerar. Varje dag vill hon läsa och öva att skriva kinesiska tecken i minst en timme, vilket troligen leder till att hennes tecken är så underbara.
image

Andra pristagare Hong Wei, 10 år:
image
Första pristagare Nr 2: Zhang Camilla
image

Zhang Camilla, 12 år gammal, är en tystlåten tjej som har ett mycket stort intresse att lära sig kinesiska. Hon tycker att det är roligt att öva nya saker. Oavsett om det är i skolan eller hemma, när hon skriver måste varje tecken bli helt perfekt. Hon sa: “Jag gillar alltid att skriva kinesiska tecken, om jag tycker att de kinesiska tecknen jag har skrivit inte är tillräckligt fina, vill jag skriva om dem. Jag är mycket intresserad av kinesiska, även om det är lite svårt ibland. Jag är villig att gå vidare med det”.

Första pristagare Nr 3 och 4: Syskon Zhu Mi Shengying och Zhu Mi Shengmei

image

Zhu Mi Shengying och Zhu Mi Shengmei (nio år gamla) skriver vackra kinesiska tecken. Vid femårs ålder deltog de redan i kalligrafi övning. De började tidigt att lära sig den grundläggande strukturen i kinesiska skrivstilen. Nu är de förälskade i att teckna och måla. De tycker att skriva tecken är som att måla. När strecken blir rätt placerade på papper blir tecknen vackra som bilder. Deras underbara skrivstilar har fått många beundrare i skolan.

imageimage

Första pristagare nr 5
image
Sheng Ling, femton år gammal. När Sheng ling var ett år gammal blev hon adopterad till Sverige. Hennes hobby är att spela klarinett i ett musik band i en kultur skola. För två år sedan tog hennes mamma henne till Ruiqing och började läsa kursen på lördagar. Hon är intelligent, ambitiös, och är alltid nyfiken på att lära sig nya kunskap. Bara efter ett års studie har hon avancerat sig till en klass på högsta kunskapsnivån i skolan. Sheng Ling studerar nu tillsammans med några gymnasieelever och trivs mycket bra.

image
Prisutdelningen har ägt rum den 3 juni, vilket var sista dagen i vårterminen. Pris var bland annat böcker om kalligrafi, pennor och bio biljetter.

Namnlista på pristagare:

Grupp 1: modersmålsgrupp
1:a pris: Zhang Yi
2:a pris: Hong Wei
3:e pris: Xia Mengqi, Liang Huiyi, Lu rongxin

Grupp 2: Modersmålsgrupp
1:a pris: Zhang Camilla
2:a pris: Xia Lele, Zhang Xiarong, Deng Kaipei,
3:e pris: Lu Mengmeng, Song jiawei, Liu Xiayi

Grupp 3: Modersmålsgrupp
1:a pris: Zhu Mi shengying, Zhu Mi Shengmei
2:a pris: Wu Shangqian, Zhang Kaibo, Xu Huihan, Liu Xiajie
3:e prsi: Mi Mi, Ma Chengruo, Chen Jingjing, Ye Chongjing

Grupp 4: Modersmålsgrupp
1:a pris: Zhen Yang Qixin
2:a pris:Yang jingzi, Zhu Mi Shengjia
3:e pris: Lina, Li Shaohong, Zhu Jiahao

Grupp 4: Kinesiska som andra språk
1:a pris: Sheng Ling Matilda Stoetzer
2:a pris: Le Shang Alice Oleskog
3:e pris: Alexander Prymusiewics, Fan Yongyue Julia Scholander

你可能也会喜欢: