汉语水平考试中心

Skolavslutningen – höstterminen 2011

153131K63-0

Rapporteras av Zhao Xiangci, Su Yanhao, Peng Mei, Zhu Jie, Wang Yuqing

Översätts av Wang Jing
Den 10:e december 2011 var det återigen skolavslutning på Kinaskolan Ruiqing. Ruiqing idag idag den största kinesiska helgskolan i Sverige. Det finns över 25 olika språknivåer för elever att välja läsa.

På skolavslutningen hade skolan samlat alla elever och föräldrar, för att visa upp vad eleverna har lärt sig under terminen. I år var klasserna uppdelade i fyra olika grupper på grund av att eleverna var för många. Uppdelningen var också efter vilken nivå eleverna låg på i kinesiska. Grupperna var följande: adoptivbarngrupp, förskoleklassgrupp, mellannivåsgrupp samt avanceradnivåsgrupp.

Grupperna hade genomfört parallella uppvisningar i båda musiksalen och i aulan. Alla elever hade väntat länge på den här dagen för att visa upp sina kinesiska kunskaper. Varje klass hade förberett sig med ett eller flera program.

Adoptivbarngruppen hade föreställt visor såsom ”Går till skolan”, ”Kina”, ”En liten råtta”, ”Vi alla älskar att lära oss kinesiska” och så vidare. Förutom visor hade även dansgruppselever förberett sig med en balettdans. De äldre eleverna spelade även kinesiskt instrument. På slutet sjöng allesammans låten ”Klappa händerna om du är riktigt glad”.

Trots att Förskoleklassgruppens elever var små var de inte alls blyga. Däremot hade de bra självförtroende när de kom upp på scenen. De hade program såsom låtar, dikter osv. Det sista programmet var mest imponerande – en grupp elever, som inte har möjlighet att prata kinesiska hemma, sjöng tre låtar! De hade verkligen visat hur hårt de hade kämpat!

Mellannivåsgruppens föreställning började med visan ”Går till skolan!”. Därefter hade vi ett litet drama som heter ”Blomman med sju färger”. Sedan kommer låten ”Räknar ankor”, dikter osv. Föreställningen avslutade med jullåtar som gav oss julkänslor.

Avanceradnivåsgruppens program hade vi längtat länge. De hade verkligen visat upp sina nivåer. Det fanns program såsom dikter, dramer, musikaler och låtar. Eleverna hade delat ut pappersflygplan såsom lyckoönskningar till alla.

Alla elever och lärare hade spenderat otroligt mycket tid och energi för att förberedda sina program så bra som möjligt. Föräldrarna var också glada att få se hur duktiga deras barn hade blivit i kinesiska under den här terminen. Lärarna var stolta över att deras elever hade kämpat hårt med plugget.

På slutet visade några lärare upp sig med folkdans , vilket sköt stämningen till höjden.

Kinaskolan Ruiqing önskar alla elever och föräldrar en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!
Vi ses igen i Drakens år 2012!

你可能也会喜欢: