汉语水平考试中心

Sommarläger 2014 i Xiamen

Efter nästan ett års förberedelser steg vi med nyfikenhet på planet till Xiamen den 25:e juni. Äntligen! Årets Sommarläger för ungdomar att söka sina rötter i Kina startade!

Det huvudsakliga syftet med denna aktivitet är att få ungdomar med kinesiskt ursprung som är födda i eller uppväxta i Sverige få bättre och närmare förståelse av Kina. De som har deltagit i lägret finns även adoptivbarn från Kina samt barn från svenska familjer. Totalt i sommarlägret fanns 22 skolelever mellan 8 och 17 år i ålder.

Under de 10 dagarna fulla med olika aktiviteter har elever från RuiQing fördjupat sig i språklig kunskap och jobbat med olika handarbete, tex hur man gör en Peking Opera-mask. Eleverna har även lyssnat på kinesisk folkmusik, lärt sig att spela folkmelodier, samt att öva tai chi, etc. Den traditionella kinesiska kulturen i synnerhet, gav eleverna en oförglömlig fantastisk upplevelse! Sommarlägret, å andra sidan, gjorde att eleverna som inte hade träffats börja lära känna, hjälpa och ta hand om varandra. Vi kombinerade arbete och avkoppling under tiden vi lärde oss. Barnen har spenderat två helgerna för att besöka ön Gulangyu, som kallas “gården på havet” i Xiamen och det berömda antika Södra Putuo templet. Alla hade det trevligt och ville stanna länge i den bedårande naturen. Vad som de flesta barn har mest intryck av staden är den vackra stadsvyn när de cyklade längs havet. Trots brännande värme under solen cykeltävlade våra barn med personal från Xiamen Overseas Chinese Affairs Office. De glada skratten från det ögonblicket verkar fortfarande levande för mig!

Tio dagars sommarläger är både kort och långt. I början var eleverna ovana vid den lokala dieten, levnadsvillkoren och varmt väder. Men till slut blev det svårt att ta farväl, vilket fullständigt visar sommarlägrets positiva effekter för barnen! Jag tror också att barnen skaffat sig en stor skörd!

Jag hoppas också innerligt att RuiQing-eleverna kan berätta vad vi sett, hört, tänkt och insett för sina kompisar och vänner så att flera elever och familjer vill delta i nya sommarläger i framtid !

1A6393D4-0

你可能也会喜欢: