汉语水平考试中心

En jättehärlig avslutning för år 2010

(Zhujie och Yunqing  2010-12-12) När föräldrar lämnar sina barn i våra händer med förväntan och

förtroende, då har vi ett stort ansvar. Vi har under året kämpat hårt tillsammans med barnen, och kan njuta av resultatet idag.

Samtidigt som den kalla vintern och den gnistrande snön tog grepp om Stockholm hade kinaskolan Ruiqing sin skolavslutning för höstterminen 2010 i sin aula och i en musiksal. Vi hade blivit tvungna att dela upp oss i två grupper på grund av det stora intresset och det stora antalet elever.

I musiksalen på tredje våningen började skolavslutningen med de yngre barnen i dansklassen som inledde föreställningen med dansen Jingle Bells. De var som små söta älvor och önskade alla som var där en god jul.

Under nästan en hel timme presenterade eleverna olika spännande program. Det fanns pianosonater, den kinesiska kampsporten Wushu, dans och ett drama som eleverna koreograferat själva. Det

var även barn som uppträde med olika tolkningar av “San Zi Jing” där de fick massvis av applåder.

 

Södra Latins aula rymmer inte längre alla elever och föräldrar samtidigt i skolan. Men det var trångt i alla fall trots att extra stolar togs in i musiksalen. En passionerad professionell artistförälder tog tjänstledigt för att kunna komma, och sjöng två underbara kinesiska visor för oss. Elever i olika

ålder visade allt vad de har lärt sig under terminen. De kunde inte bara tala på kinesiska, utan också sjunga på kinesiska och högläsa kinesiska dikter som var skrivna under Tangdynastin.

Anton höll tal för sina klasskamrater. Han berättade hur viktig kinesiska är och hur mycket de tycker om att lära sig kinesiska. Hans tal var rörande för alla lärare, föräldrar och elever som var närvarande på skolavslutningen.

Wang Kang från kinesiska ambassaden var med på skolavslutningen i år. Han tog med sig julgodis och önskan om god fortsättning till alla. Slutligen höll rektor Wang tal på båda föreställningarna. “Vi vill med skolavslutningen inte enbart ge eleverna ett tillfälle att visa de resultat de uppnått under terminen och deras förmåga på att uppträda, utan även ge föräldrarna förståelse för hur vi

lär ut kinesiska här i Ruiqing”, sa rektorn. Ännu en gång har vi känt allt stöd som vi får från föräldrarna.

Eleverna har verkligen varit duktiga och föräldrarna har ställt upp med mycket support

under året. Vi önskar alla en god jul och ett gott nytt år, så ses vi efter nyår den 22 januari.

你可能也会喜欢: